Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2012 17:36 - Нашият живот – това е алгоритъм, а мозъкът ни – операционна система
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 1311 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

imageНашият живот все повече се превръща в алгоритъм, а нашият мозък – в обикновена операционна система. И всичко това заради новите технологии и интернет. До какво ще доведе тази промяна?

Замисляли ли сте се за това, как успявате да се справяте с   безкрайния поток от данни, които изпълват живота ни? Малките интернет елфи  постоянно  работят за създаване на всичко, което просто може да ни потрябва – от малки алгоритми, които автоматично да изпълняват прости задачи, до  сложни приложения, които работят във фонов режим, като поемат грижите за всички непосредствени проблеми в живота ни.

И всичко това е възможно само благодарение на живота ни – това е един алгоритъм, а нашият мозък – една операционна система.

Един от тези цифрови алгоритми, който привлича най-много внимание, е алгоритъмът «IF»: «Ако това условие е изпълнено, направи това”. Тези алгоритми са прости рецепти, които могат да бъдат създадени и дори разпространи в интернет. Точно както вие споделяте вашите кулинарни рецепти, така сега можете да обменяте компютърни алгоритми с хора от всички краища на света. Може би някой ден тези прости алгоритми ще станат особено мощни, в действителност “втори мозък за съхраняване, споделяне и организиране на информация” в живота ви.

Ние навлизаме в информационната епоха на цивилизацията, когато алгоритмите управляват света. Алгоритми определят какви резултати от търсенето ще  виждате в Google, какви съобщения ще ви се появяват във Facebook. Алгоритмите дори даже правят  възможно създаването на  изкуствен интелект. След като вече сте в състояние да преведете елементи от живота си в последователността от 0 и 1, ще можете да използвате нови инструменти, които ще включват инструкции за извършване на прости ежедневни задачи. Поотделно всяка от тези стъпки може да отнеме няколко минути от натоварения ви дигитален живот. Сега те ще могат да се извършва незабавно.


Read more: http://30dumi.eu/2012/10/nashiyat-zhivot-tova-e-algorita-m-a-moza-ka-t-ni-operatsionna-sistema/#ixzz2AnTZGNqM


Тагове:   алгоритъм,


Гласувай:
1



1. veilet - До колко "нашият живот се превръща в алгоритъм" определя всеки сам за себе си.
31.10.2012 08:45
Умерено използване на съвременните технологии и общуване с природата- това е моят алгоритъм, който не се влияе от известните нам бройни системи. Колкото до влизането в епохата, човечеството навлиза в епохата на Водолея. Именно тя ни носи енергия на индивидуалност, чийто основен двигател е свободата. Поздрав!!!
цитирай
2. stealingbeauty - съгласна съм,
31.10.2012 14:20
но по моята логика това винаги е било така. вероятно, защото имам a weird-geeky-nerd-prospective:)
"Living in a binary world
And I am a binary girl
You know that we are living in a binary world
And I am a binary girl"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459848
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930