Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2013 16:20 - Суперизригвания, епидемии, астероиди и извънземни: толкова много заплахи за Земята след предсказания на маите
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
1



Съставеният от  Световния икономически форум доклад,  изброяващ физическите явления, които могат да унищожат нашата планета, показва, че да се безпокоим е безсмислено, пише Елена Дуци в статия, публикувана на интернет страницата на вестник “La Repubblica”.

“Мислехме, че сме избягнали пророчеството на маите. Въпреки това, ние имаме малко причини да сме спокойни, когато се вземат предвид всички бедствия, които могат да унищожат живота на нашата планета.

Става дума за такива природни явления, като мегаизригвания на вулкани, бури на слънцето, взрив на гамалъчи от Космоса, епидемии, както и, разбира се, астероиди, цунами, или срещи с извънземни същества. Всички тези неща са толкова непредсказуеми, фантастични и апокалиптични, че дори не си струва да се притесняваме “, – пише авторът.

“Световният икономически форум е съставил доклада “Глобални рискове 2013″: този документ се изготвя всяка година, в него има списък на всички проблеми, включително разпадането на мрежата на Интернет, пандемия на патогенни гъбички, които могат да унищожат земеделските култури, както и наполовина  разтопена Антарктика, които може да се считат за най-скучните страници” – посочва изданието.

 

“Като се има предвид темпът на космическите изследвания,  не може да се изключи вероятността за откриване на извънземни форми на живот, които, ако   не доведат до незабавно унищожаване на живота на Земята, навярно ще наложат преразглеждане на основите на религията и философията.

Ако ние сме загрижени за глобалното затопляне и повишаването на морското равнище, то какво да говорим за възможно гигантско слънчево изригване? Експерти от Nature,  редактирали  един допълнителните раздели  на доклада за природните бедствия припомнят, че през 774 г. Слънцето е изстреляло към Земята такъв мощен поток с  енергия и заредени частици, че ако това се случи  отново днес, ще бъдат разрушени  всички сателити, стотици милиони хора ще умрат, а човечеството ще се върне 150 години назад в  историята си “, – се казва в  публикацията.

“И това не е толкова драматично, защото ако ние си представим, че някъде в пространството може да се случи сливането на две неутронни звезди или две черни дупки, то изпуснатите от тях гамалъчи ще обвият  планетата и ще изгорят голяма част от обитателите на Земята. За възможно сливане в Космоса, ние ще разбрем след това, и  няма да сме в състояние да


Read more: http://30dumi.eu/2013/01/superizrigvaniya-epidemii-asteroidi-i-izva-nzemni-tolkova-mnogo-zaplahi-za-zemyata-sled-predskazaniya-na-maite/#ixzz2IcUSgh7q


Тагове:   катаклизми,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459571
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930