Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2013 16:01 - Прогноза от Давос: Европа я очаква нова криза, Германия е на ръба на рецесията
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 932 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

image- Европейците ще изпитат шок от тяхното успокояване скоро. Нито един от основните проблеми не е решен. Няма икономически растеж в Европа. Дори Германия е на ръба на рецесията. Банков съюз не съществува – каза  в Давос един от водещите американски икономисти Бари Айхенгрин.

Еврозоната

Един от водещите американски икономисти и професор в Калифорнийския университет в Бъркли Бари Айхенгрин заяви на Световния икономически форум в Давос, че кризата в еврозоната е много далече от края си.

- Европейците ще изпитат шок от своето успокоение, по мое мнение, много бързо. Нито един от основните проблеми не е решен. Липсва  икономически растеж в Европа. Дори Германия е на ръба на рецесията. Банков съюз не съществува. Пазарът в някакъв момент ще загуби търпение и ето  отново идва криза – каза Бари Айхенгрин.

Въпреки че лидерът на Европейската централна банка  Марио Драги говори за “положителна тенденция” на пазарите и за очакваното икономическо възстановяване в еврозоната  в засегнатите от рецесията страни в края на тази година,  Бари Айхенгрин предупреждава, че   дълговата криза, която разклати основите на Европа, може да лесно да изригне отново, ако лидерите не побързат   с отстраняване на проблемите.

- Нищо не е решено в еврозоната, където пазарите преминаха от неоправдан песимизъм към неоправдан оптимизъм – каза той.

По този начин той предупреди, че кризата около  твърде големите дългове на страните и банките в еврозоната  ще се влоши през 2013.

 

Облигационните пазари се успокоиха след като първият човек на Европейската централна банка обяви, че ЕЦБ ще купува облигации на страни, изпаднали в беда, при условие че те обещаят да намалят бюджетния си дефицит. Лидерите на еврозоната през миналата година предложиха създаването на банков  съюз, при който надзор над всички банки в еврозоната ще има този единен надзорен орган.

Европа обаче все още е в рецесия, което оказва натиск върху държавните финанси.

Загрижеността за икономическото бъдеще на Европа и възможността  един ден   Великобритания да се оттегли от ЕС  помрачиха срещата на лидерите в швейцарския планински курорт през тази


Read more: http://30dumi.eu/2013/01/prognoza-ot-davos-evropa-ya-ochakva-nova-kriza-germaniya-e-na-ra-ba-na-retsesiyata/#ixzz2JHLJoQaE


Тагове:   Давос,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459469
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930