Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2013 09:31 - Признаци, че вашият телефон се подслушва
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 1629 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

През мобилните телефони минава голяма част от информацията за личния ни живот – като разговори и SMS. И всичко това може да бъде достъпно за странични лица без наше знание.

Освен това не е толкова трудно по GPS да се проследи къде и кога се намираме на определено място, както  и да слушат разговорите ни на привидно неработещ телефон – защото той  винаги е  с нас.

Начини за подслушване на мобилен телефон има много. Всички те са незаконни. Но ревнив съпруг, любопитен шеф, или просто крадец, хвърлил око на вашето имущество, могат да пренебрегнат закона. Какви са признаците, по които може да забележите, че телефонът ви се подслушва?

1. Ако телефонът ви е топъл по време, когато не го използвате, това означава, че някой друг го използва. Увеличаването на температурата на батерията е показател за интензивната работа на телефон. В покой той се охлажда.

2. Ако сте забележили, че телефонът ви се разрежда по-бързо от обичайното – това също е симптом на подслушване. В този случай телефонът се разрежда заради активно използване на програмите, които са инсталирани на него. Но ако вашият телефон е на повече от една година, то капацитетът на батерията му неминуемо ще намалее, отчетете и тази възможност.

3. Ако вие решите да изключите телефона и  забележите, че това не става бързо (остава да свети за дълго време или телефона не иска да се изключи), имате повод да  се разтревожите. Наистина това може да се обясни и с неизправности в хардуера или софтуера.

 

4. Ако забележите, че на телефона ви без ваше знание са  се самоинсталирали някакви приложения, или, че той често   сам си запалва екрана, или може спонтанно да се изключва – това вероятно да се дължи на предаването на данни или защото някой го контролира от разстояние.

5. Друг знак за подслушане на телефона – фонов шум (кликвания, шумолене, ехо) по време на разговор.

6. Ако използвате телефона в близост до компютър или телевизор – това ще причини смущения. Това е нормално. Но ако телефонът просто лежи до вас, а  тези симптоми продължават  – това е почти сигурен признак, че подслушват вашия телефон.

Разбира се, всички проблеми, описани по-горе може да се обяснят и с различни повреди на телефона. Но ако има няколко такива характеристики наведнъж – по-добре вни (...)

И още: http://30dumi.eu/2013/02/priznatsi-che-vashiyat-telefon-se-podslushva/



Тагове:   телефон,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459175
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930