Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2013 14:17 - Извънземен живот е открит на Земята?
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 977 Коментари: 0 Гласове:
0



Някои учени твърдят, че са открили в останките на метеорит „извънземни фосили“, други се смеят  на това.

Публикуван е втори научен труд, в който се посочва, че в метеоритни фрагменти са открити останки на извънземен живот, съобщава The ??Daily Mail, като се позовава на Journal of Cosmology. Вярно е, че и първата работа е написана от един и същ екип от учени и за същия метеорит – той е  паднал миналата година в Шри Ланка, казва журналистът Деймиън Гейл.

Според авторите , с електронен микроскоп  те са забелязали фосили на извънземни организми, очевидно подобни на водорасли. „Те са убедени, че това е силно доказателство за хипотезата за „панспермията, която гласи, че животът съществува   в цялата Вселена, и се разпространява от  метеори, астероиди и планетоиди“ – пише вестникът. Автор на изследването е  математик по образование -  Чандра Викрамасинге (от Бъкингамския Център за Астробиология) – той за първи път обяви откриването на живот в метеорит през януари.

Фактът е , че на 29 декември небето над Полонарува (Шри Ланка) е  прорязано от ярко жълто  огнено кълбо. То става  зелени  и се разпада. Неговите  отломки се изсипват над селата и оризови полета, а някои хора получават изгаряния. От отломките се е отделял силен мирис на асфалт, се казва в статията

Джейми Уолис и колегите му от Университета в Кардиф твърдят, че са получили от Шри Ланка за анализ   628 парчета, от които три се разглеждат  като възможни метеорити. В нова статия изследователите твърдят, че тези три фрагмента съдържат „вкаменени биологични структури, вградени в камъка“. Според тях, вероятност за „инфекция“ със земни частици е изключена. Учените дори твърдят, позовавайки се на  структурата на „организма“, че е съществувал при  ниската гравитация и ниско налягане – в космоса.

 

 

Викрамасинг е сигурен: преди 3,8 милиарда години извънземни микроби са достигнали до Земята с  комети, размножили са се и са дали началото на  живота на Земята.

Впрочем  репутацията на Викрамасинг е спорна: през 1981 г., когато съдът в  Арканзас гледа иск за  забрана да се  преподава теория на еволюцията, той е бил единственият учен, който казва, че еволюцията не съществува, отбелязва репортерът. Всички съвместни научни трудове на Викрамасинг и учителя му  сър Фред Хойл се считат за основа на  астробиологията.

Хойл и Викрамасинг твърдят, че възможните причини за епидемии от нови болести и нови гени – е попадането на извънземни живи организми на Земята, което продължава и до днес.

Критиците вече се противопоставиха на новата  работа на Викрамасинг и неговия екип. Наблюдателят на Slate Фил Плейт отчита: Уолис и другите не са потвърдили, че пробите са  фрагменти от метеорита над Шри Ланка през 2012 г. и във всеки случай, не са извършила всички необходими тестове. Може би това са метеоритни фрагменти от 2004 г., попаднали в същата област. И най-вероятно това е земен камък, съдържащ  вкаменелости.


Read more: http://30dumi.eu/2013/03/izva-nzemen-zhivot-e-otkrit-na-zemyata/#ixzz2NW2iD2E5


Тагове:   извънземен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459560
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930