Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2013 20:40 - Ционисткото лоби в света
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 1169 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Те контролират интернет и социалните мрежи,  градове и страни. Петдесет най-влиятелни евреи от Зукърбърг до Милибанд.  Влиятелни милионери, те стоят на кормилото на икономиката и политиката. Сред тях са учители, актьори и супермодели, световно известни певци и писатели.

Тези, които вярват в световните теории за конспирация, не спират да повтарят натрапчивата  мантра: ционисткото лоби държи в ръцете си целия свят. Някои от тях дори казват, че нападението на Световния търговски център е организирано от тайните служби Мосад.

На обвинението в това, че те контролират финансите на света, власт и култура, израелците отговарят с характерна ирония. Те са дали  на  вестник Tel Aviv Jerusalem Post да публикува списък на най-влиятелните евреи в света, което е забавно признаване на тяхната роля. Те сякаш искат  да кажат: “Е какво, от Lower East Side в Манхатън до  Лондонското сити,  нашите хора  играят не последната роля в делата им.”

Финансовият министър на САЩ – на второ място

На първо място в списъка на най-влиятелните евреи е израелският министър на финансите Яир Лапид който встъпи в длъжност през януари 2013 година. Той е символ на успеха на израелските интелектуалци, като е едновременно писател, журналист и политик. Яир е син на известния журналист, писател и бивш министър Йозеф Лапид.

След него е ортодоксален евреин, американският 57 годишният  финансов министър Джак Лю. Той има такова влияние в световен мащаб, че изпреварва в класирането дори и израелския премиер Бенямин Нетаняху, който е  трети в раздела.

Милибанд е  на първо място сред англичаните. Но и извън Израел между евреите има много блестящи имена. В началото на списъка, в допълнение към Лю, се изявява основателят на Google Сергей Брин (шесто място), американският режисьор Стивън Спилбърг (13-то място), създателят на Facebook, Марк Зукърбърг (16-ти), кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг (17-то място ). 20-то място в класирането е за Ед Милибанд, лидер на британските лейбъристи.

Ако бъде избран през 2015 г.,  ще  е  първият евреин   министър-председател на Великобритания.

От братя Милибанд до кмета на Ню Йорк

Баща на брилянтните политици – братя Милибанд, е белгийският марксистки социолог Ралф Милибанд, който е роден в Полша по време на Втората световна война, преместил се после в Обединеното кралство.

Майка им, Марион Козак, оцеляла след Холокоста, е филопалестинска активистка и все още е активно ангажирана в борбата за правата на човека. Зад гърба на братята е образование в най-добрите университети, твърди устои и перфектна културна  подготовка. От такава база 43-годишният Ед прави  забележителна кариера и заедно с брат си Дейвид е изключителна фигура в лявото политическо пространство на Англия.

Дистанция от религиозните въпроси

Преди да стане лидер на социалистите,  Милибанд се държи на подходящо разстояние от религиозните въпроси, като казва, че “той лично не вярва в Бог.” Но израелският вестник с известна доза злоба все пак го включва в своята класация.

Bloomberg – царят на финансите. Много по-произраелски от Милибанд е настроен кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, син на еврейски агент по недвижими имоти и еврейска майка с руски корени.

 

Преди да влезе в политиката, Блумбърг, който в момента е на 71 години, се обогатява с традиционно еврейски сфери на дейност: в света на финансите. Той първо е работил като инвестиционен банкер при братя Salomon, а след това основава собствена компания.

Умните момчета – основателите на Google и Facebook

Но с особено внимание Jerusalem Post се отнася към младите наследници на еврейския елит, които стават богати и известни заради своите постижения в областта на Интернет.

Сред най-влиятелните евреи се нарежда 29-годишният Харвардски студент Зукърбърг, който през 2004 г. е в състояние да основе най-голямата социална мрежа в света. Шесто място в класирането заема натурализираният американски бизнесмен Сергей Брин, компютърен гений, който е роден в СССР, а през 1997 г. основава интернет – компанията Google със софтуерния инженер Лари Пейдж, който също е евреин.

Интернет и бизнес

И Брин и Пейдж са синове на математици и учени, ръководители на отдели в престижни американски университети и  заемащи високи постове в НАСА. Като студенти в Станфордския университет, те направиха едни от най-великите изобретения в областта на Интернет.

Осмо място в класирането вестникът отрежда на  44-годишната Шерил Сандберг, изпълнителен директор на Facebook. Завършила е Harvard и, подобно на Зукърбърг, произхожда от еврейско семейство. През 2012 г. Time в обяви за една от  стоте най-влиятелни жени в света.

Кралят на екипа на Обама. Политиците от екипа на Обама променят международното равновесие. В Тел Авив не забравят, че 58-годишният нов американски министър на финансите е син на търговец на старинни  книги от полски произход.
Лю е роден в Ню Йорк и завършва Харвард. Той заема  второ място в  класацията на най-влиятелните евреи в света, тъй като  се занимава с “бюджета и насърчаване на мерките за икономии в Европа.”

Дванадесетото място е за 53-годишната юристка Елена Каган,  “консервативна евреика”, която от детството си посещава синагога в Ню Йорк, а през 2010 г. става съдия във Върховния съд на Съединените щати.

Топ- Модели и писатели

В класирането попадат и такива луксозни символи като топ модела Бар Рафаели (38-мо място). Нейната майка също е успешен израелски модел.
На 23-то място е носителят на Нобелова награда за мир Ели Визел, писател, който (...)


Read more: http://30dumi.eu/2013/05/tsionistkoto-lobi-v-sveta/#ixzz2TfQ3nbRC


Тагове:   лоби,


Гласувай:
0



1. lyubomircholakov - Милибанд няма да е първият премиер ...
18.05.2013 21:00
Милибанд няма да е първият премиер на Великобритания - евреин. Още Бенджамин Дизраели, лорд Биконсфилд, е такъв.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 457541
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031