Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2013 13:06 - За какво всъщност богаташите харчат парите си
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
0



Все повече супербогаташи се установяват в Лондон:  миналата година недвижими имоти за  83 милиарда лири в Лондон са били продадени без ипотека, пише The Times.

Техните пари идват от изток – дали от Лондонското сити, Русия или Персийския залив, а те живеят в Западен Лондон – Notting Hill , Челси или Holland Park. Само че това не са  само хора, такива като нас, които просто имат какво да похарчат и обичат да го правят.

Не, парите са се превърнали в неразделна част от тяхното съществуване, което прави семейния бит на семейството в  бизнес с такава сложност, че вече не може без лични асистенти и изпълнителен директор  по семейните въпроси, в  какъвто се е превърнала жената. Къщата е  преустроена в хотел, в който има служба за цветя, портиер, готвач и икономка, и където личното става корпоративно, отбелязва Helen Rumbelou.

Децата

Децата не са най-скъпите придобивки на супербогаташите, но това е област, където разходите са най- отговорни. „На мобилния може да получите оферта, с която можете да си купите билети за VIP, но с допълнителна такса от 100 лири и повече“ – казва един от майките в западната част на Лондон. Облеклата са закупени от Lanvin Kids , Bonpoint , Dior Kids – най-малко 3 000 евро на сезон за дете.

Въпреки това, показател за супербогатите не е гледачката, която живее у дома и  не в частно училище, а  викторианската привързаност към гувернантите. „Петима учители за детето – това е нормално – казва една от майките -  китайски , древногръцки, пиано , тенис и т.н.“

Домакинство

Домащна помощничка с настаняване, задължена да готви и да пазарува, е на стойност 500 паунда на седмица. Чистачката идва всеки ден. Ако се закупи куче, то трябва да е мъничко за лейди или голямо, за мъжа. Каишката трябва да бъде Louis Vuitton ( 245 лиро ), защото тук трябва да се демонстрира логична последователност. Разходката на куче е 25 лири на час, тъй  като богат човек не може да си позволи бъде видян да ходи с найлонова торбичка с екскременти.

 

Външност

Никой не иска папараците да го  хванат и запотен  и със зачервено лице. С физическите упражнение се занимават  с треньор или с йога инструктор в домашната фитнес зала или в частния кабинет на личния треньор.

Обувки от Manolo Blahnik , Christian Louboutin и Roger Vivier. Бижута от Cartier: момичета започват носенето на  Love Bracelet  за 4000 лири на осемгодишна възраст, но тийнейджърите предпочитат Tiffany.

Ваканция

Все  по-трудно и по-трудно става  да се избяга от реалността, ако истинският  живот сам по себе си достатъчно  нереален. Julia Perowne от агенция за  PR и туризъм казва, че най-ексклузивните сред тях, като например Scott Dunn, има около 200 клиенти, всеки от които харчи над 100 000 паунда на година за почивка.

“ Въпросът не е да се покажеш шик, като се настаниш в луксозни хотели като Sandy Lane, това е за тези, които не разполагат с много пари. Пълната ексклузивност – това е, което тези хора искат за да се избегне опасността от папараците“ – казва тя .

Забавление

Готвачът ще сготви пищна вечеря. С оформянето и подрежането на масата и помещенията се занимават такива (....)


Read more: http://30dumi.eu/2013/12/za-kakvo-bogatite-vsa-shtnost-harchat-parite-si/#ixzz2nLskYTtg


Тагове:   богаташи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459066
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930