Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2013 13:45 - Специалната операция „Ходорковски“ или еднопосочен билет
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 793 Коментари: 0 Гласове:
1



Специалната операция „Ходорковски“ премина успешно. Всички условия са изпълнени и договорките са постигнати.

А вие какво си мислите? Че на освобождаването му ще има фанфари и светкавици на фотографи,  директно в обятията на адвокати, защитници на човешките права и пиарите на опозицията, с масовка, скандираща „Здравей, вожд!“? Да, бе да, и още как.

Картинката  „великият  MБХ в затворническо  яке прегръща съратниците си по борба за свобода и води нацията към ново предизвикателство“ не е била планирано изначално. Всичко се е случило според предварителните споразумения – скоростно помилване, още по- скоростно издаване на паспорт и  спешно изчезване от територията на любимата му родина.

Разбира се, основните условия на аварийното помилване на Ходорковски са пълна анонимност на процеса и незабавно изчезване от Русия. Завинаги. Доказателства? Моля.

На първо място  стандартната процедура за помилване, като се започне от писането на молба и събиране на необходимите документи и се завърши с преминаването и през всички комисии за помилване (лагерна, областна, федерална), отнема най-малко три месеца.

В най-добрия случай. На второ място, физически е невъзможно да се изпрати молба за помилване, като се заобиколи лагерното и федерално ръководство. Сякаш с пощенски гълъби. Също така, не може  да се заобиколи и  събирането на необходимите документи (заверени копия от присъдата, за жителство и др.) Има официални процедури, които описват в подробности как трябва да се извършва процеса на помилване.

В случая на Ходорковски,  всичко е по съвсем различен начин. И ако не се вземе под внимание, че затворникът Ходорковски е ползвал  гълъб за да прати молбата си на президента, то става дума за чисто споразумение. А всяко споразумение предвижда двустранни условия, за които споменах по-горе.

И сега познатото за всички. Следете часовете. Вчера (бел.прев. -преди два дни) , след 15:00 часа московско време , президентът съобщи , че е получил молба за помилване на Ходорковски и ще я удовлетвори. Днес в 12 указът за помилване на Ходорковски, с днешна дата , е публикуван на интернет страницата на Кремъл.

Според германската преса Ходорковски пристигна в Берлин в 15:08 от Санкт Петербург с частен самолет Cessna . 15.08 по европейска време – е 18.08 ч. в Москва. Това означава  шест часа след публикуването на постановление на помилване. Дори ако приемем, че постановлението не е подписано непосредствено преди публикуването , а , да речем, в 00 часа 01 минути на 20 декември, всичко това се вмества в осемнайсет часа. Изваждаме три часа полет от Санкт Петербург до Берлин, получават се максимум петнадесет часа. Запомнете тази цифра .

 

Отново изчисляваме. Постановлението трябва по някакъв начин да стигне до Сегежа, където се намира колонията. Дори и по специална линия, но това пак са няколко часа. След това трябва да се подпишат цял куп различни видове документи. След това се прави финансов отчет, който съдържа всички вписвания в работната книга , плащане на „пътни“ и едва след това се  издават документите – удостоверение за освобождаване и паспорт.

И това е мястото, където веселбата започва.

Руският задграничен  паспорт е валиден в продължение на десет години, считано от датата на издаване . Михаил Ходорковски  прекарва в затвора 10 години 1 месец и 20 дни. Следователно , дори ако той е имал паспорт (...)


Read more: http://30dumi.eu/2013/12/spetsialnata-operatsiya-hodorkovski-ili-ednoposochen-bilet/#ixzz2oCf8vlPQ


Тагове:   Ходорковски,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459060
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930