Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2013 13:48 - Вълшебен пръстен спира хъркането
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 950 Коментари: 0 Гласове:
1



За първи път от много години   учените са успели да създадат  един наистина ефективен неинвазивен продукт, който елиминира хъркането и подобрява качеството на съня. За  да спре да хърка, човек само трябва да  сложи на малкия си пръст специален пръстен.

Когато пръстенът, който  е на стойност $ 45,  преминавал  клинични проучвания,  е установено, че помага на 85 % от участниците в експеримента. Всички те по-рядко и по-тихо  хъркали.

Пръстенът „Good Night“ е изобретен от саксофониста Michael Carter Smith. Неговото действие се основава на   акупресура, която е са използвана   от лекари в древен Китай. Тази медицинска практика гласи, че тялото е осеяно с точки, които като се притискат , може да повлияят на конкретни органи в  човешкото тяло чрез пътища , наречени меридиани. Блокирането на тези пътища може да доведе до лошо здраве, а  активирането на правилните точки, според древната китайска медицинска теория , е способно да облекчи състоянието на пациента.

В случая с пръстена, две издатини върху вътрешната му страна въздействат на точка в основата на малкия пръст. Това, както казват учените, допринася за отварянето на носните проходи, така че хората да имат възможност да  дишат през носа си и да спрат да хъркат.

20 мъже, които признават, че  хъркат , били подложени на серия от тестове по време на сън. Те също са били разпитани и за качеството на съня им . Експериментът се повтарял два пъти: веднъж, когато хората си слагали антихъркащия пръстен на малкия пръст, а втория път, когато го поставяли на показалеца.

 

Носенето на пръстен на показалеца, на който, според китайската медицина, няма никакви жизнени точки, нямало никакъв ефект. Но 17 от 20 участници, които носели пръстена на малкия си пръст, заявили, че сънят им се подобрил. Както показало независимо  изследване, те хъркали по-малко и по-тихи , и се чувствали по-малко уморени на следващия ден.
 

Създателят на  пръстена „Good Night“  е платил  за изследването , но то е проведено от независими учени от компанията „Аспен“, занимаващи се с клинични изследвания. Водещият  учен на „Aспен“ MakKamil  казва: „За повече от 30 години дейност ние никога не сме  се сблъсквали с  неинвазивен продукт за намаляване на хъркането, който да има такова значително въздействие. „

Изобретателят на пръстена казва, че в случай на много тежко хъркане, пръстен може (....)


Read more: http://30dumi.eu/2013/12/va-lsheben-pra-sten-spira-ha-rkaneto/#ixzz2oCfsiDRS


Тагове:   хъркане,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459234
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930