Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2014 14:35 - Официално пророчество за апокалипсиса
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 1137 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Глобалното затопляне ще предизвика повсеместни конфликти, ще принуди милиони хора да станат бежанци и ще  унищожи световната икономика.

Това е най-изчерпателното проучване на последиците от изменението на климата, пише The Independent, позовавайки се на предварителния вариант на доклада на Междуправителствената експертна група по изменението на климата на Обединените нации (IPCC) . Документът е  вторият от трите планирани доклади от организацията, и  ще бъде официално публикуван в края на март, пояснява  журналистът Том Боудън.

„Затоплянето ще се превърне в колосална тежест за нашата планета : това ще принуди хората към масова миграция, особено в Азия, както и ще увеличи риска от въоръжени конфликти“ – преразказва доклада  вестникът . Текстът е  изготвен от стотици авторитетни учени и се основава на хиляди научни изследвания.

Вестникът цитира конкретни прогнози: поради изменението на климата, средният добив ще  намалява с 2% на всеки 10 години до края на XXI век. “ И това в момент, когато търсенето на храни се повишава рязко.  В резултат броят на недохранените деца ще се увеличи с около 20% “ – се казва в статията .

Затоплянето има и други неблагоприятни за здравето ефекти: горските пожари и топлинните вълни ще зачестят, ще се увеличи рискът от инфекции, които се предават чрез храната и водата.

До края на XXI век „стотици милиони хора ще бъдат засегнати от наводнения на крайбрежията и ще станат бежанци , поради загуба на суша“ – се казва в доклада. Най-много хора ще пострадат в Източна , Югоизточна и Южна Азия.

 

Ако глобалните температури се повишат средно с 2,5% „над прединдустриалните нива“, както смятат експертите,  загубите за световната икономика като цяло ще са от 0.2 до 2%.

Изменението на климата косвено ще увеличи риска от „граждански войни, разпри и въстания тъй като ще се изострят техните движещи сили – бедност и икономически сътресения“ – се казва в статията.

Сериозна заплаха се задава над териториалната цялост на островните държави и други страни, които са уязвими от повишаване на морското равнище. Промяната в морската ледена покривка, водни ресурси  и миграция на промишлените риби,  може да изостри конкуренцията между държавите.

„В повечето сухи  субтропични региони значително ще намалеят възстановяемите запаси от вода на повърхността и във (...)

И още>




Тагове:   Апокалипсиса,


Гласувай:
1



1. truthful - Като се говори за "глобалното ...
18.03.2014 22:09
Като се говори за "глобалното затопляне" трябва да се види и този клип http://www.youtube.com/watch?v=znaTirqLIds&list=TLR2fzGbYAYB8FOvi9WtKrRw6bRHDO-9Cy
По-интересно е, че големите държави като Русия, Китай, Индия мълчат здраво по въпроса за съществуването на този секретен остров, който не ФИГУРИРА НА КАРТАТА и за антените, които променят пътя на топлите въздушни течения и ги изпращат на север. Същите държави здраво мълчат и по въпроса за световното пръскане на човечеството с биологичното оръжие кемтрейлс, което променя електрическия потенциал на Земята и също променя климата с изместване на въздушните течения, с редуване на засушливи и валежни периоди, при което добивите от културните растения се намаляват.А с избиването от кемтрейлс на пчелите нещата стават катастрофални. Но тези държави и за това мълчат. Странно, а уж не са като тях!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459421
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930