Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2014 17:11 - Майка-биохимик излекува детето си от аутизъм
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 962 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Биохимикът Катрин Рийд ( Katherine Reid ) от Сан Франциско е намерила инструмент, който в някои случаи  свежда до минимум симптомите на аутизъм при деца – диета, която изключва натриев глутамат, съобщава Fox News.

Нейните заключения са на базата на анализ на невробиологични изследвания и личен опит : на дъщеря и на две години е поставена диагноза “ аутизъм“, сега е на  седем години и , според учения, проявите на болестта  „напълно са изчезнали“.

Диетата , за която говори за д-р Рийд, е различна от тези, които са били известни до сега. Според нея от храната на  дете с аутизъм трябва да бъде изключено само едно химическо съединение – хранителната добавка за усилване на вкуса , мононатриев глутамат (други имена – E 621, E 631, хидролизиран растителен протеин) .

“ В организма има рецептори за глутамат, който възбужда   нервните клетки, и той е необходим, но само в определено количество- казва Рийд. – Много разстройства на нервната система , като аутизъм , могат потенциално да бъдат свързани с дисбаланса на потребление на глутамат “ .

Според нея  95 % от преработените храни съдържат натриев глутамата, обаче , производителите имат право да не посочват наличието му, ако съдържанието не надвишава определено ниво.

Въпреки че в момента няма никакви данни, научно подкрепящи теорията на Рийд (глутаматната хипотеза за аутизъм, обаче , вече съществува ) , биохимикът вярва, че е върнала към нормално  състояние седемгодишната си дъщеря Брук, което е  ясно доказателство за верността на тази идея. Когато детето е на две години , Катрин и нейния съпруг, клетъчен биолог  забелязват признаци на аутизъм: диви истерии, които продължавали в продължение на няколко часа,  стереотипно поведение , трудности в общуването и обучението, както и проблеми с червата .

 

Данните от изследването показват , че детето има средна степен на аутизъм. “ Тя живееше в някакъв собствен свят – споделя майката на Брук. – Нейните действия се повтаряха, тя показвапе признаци на невроза с натрапчиви състояния и започваше да крещи истерично, ако я водех у дома по друг път, а не по обикновения“.

Веднъж Рийд се натъкнала на статия за ролята на глутамата в организма: това съединение е необходимо за предаване на импулси между невроните и клетките от други тъкани, то е включено в познавателните процеси на мозъка , но излишъкът на глутаминова киселина може да предизвика различни неврологични разстройства.

Затова Рид изключила от храната на детето всички продукти, съдържащи мононатриев глутамат, и , според нея “ симптомите на аутизъм изчезнали напълно. “ Постепенно детето станало по-социално адаптирано, у него изчезнало  напълно стереотипното поведение и се подобрила  координацията.

След като Рийд видяла резултатите от прехода към свободна  от глутамат диета с дъщеря си , тя (...)

И още: >




Тагове:   аутизъм,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459249
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930