Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2014 23:20 - Украйна: Тайната война между Русия и САЩ започна
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 1009 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ген. Филип Бридлав от ВВС на САЩ е сигурен:  Путин ще превземе източната част на Украйна , като използва същата тактика, както и в Крим , пише Микеле Зурлени в списание  Panorama .

„Само преди няколко дни – заяви   командващият силите на НАТО в Европа Филип Бридлав – бях сигурен , че руснаците ще нахлуят в Украйна, за да създадат мост между източните райони и Крим, и ще спрат в Одеса.

Но сега съм сигурен , че Путин ще играе различна игра. Точно както в Крим, и този път, той отрича слуховете , че руските паравоенни отряди действат зад границите, но ние имаме доказателства за противното“. Американският генерал не каза директно, но той предполага, че три украински хеликоптери са били свалени от руски ракети, се казва в статията .

Според Бридлав това, което ще се случи в следващите дни, е познат сценарий. Руснаците още  по-активно ще се промъкват на украинска територия, ще провокират сблъсъци с украинската армия, ще дестабилизират местната власт, ще подгряват сепаратисткото движение. „Преди известно време Москва можеше да се третира като партньор на Запада, но сега трябва да е ясно, че ситуацията се е променила драстично“ – се казва в статията .

„А как в тази ситуация ще постъпят САЩ – пише авторът. Вашингтон изключва използването на сила срещу Москва, но разглеждам по-малко забележими мерки : През последните няколко седмици в украинската столица бяха изпратени десетки агенти на ЦРУ и ФБР, за да обезпечават с информация военното разузнаване и правителството Киев.

ЦРУ няма да вземе пряко участие във военните действия на изток, но най-вероятно ще бъде в близост до театъра на бойните действия.“

„Част от тайната война е пропагандата. Някои британски  издания   публикувани слухове, че на  украинския фронт действат западни наемници. В Славянск на мястото на престрелка , при които загинаха няколко души, се твърди, че  са били намерени якета, използвани в британската армия, боеприпаси на НАТО и американски военни храни.

Означава ли това, че войници на НАТО са били изпратени в зоната на военни действия? Отговорът може да бъде прост : (...)

И още>



Тагове:   САЩ,   Русия,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459759
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930