Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2014 11:21 - Koи са най-опасните хранителни продукти
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 999 Коментари: 0 Гласове:
0



Процесът на увеличаване на вредните продукти, които поглъщаме,  достига апогея си. Ето списък на най-опасните от тях, които не бива да консумираме, защото наистина застрашават здравето ни. Вижте ги и решете за себе си дали да ги отбягвате.

„Храна, която организмът не може да преработва ще изяде този, който я е изял”, казва Абул Фарадж.

Натриев глутамат (Е 621)

Не бива да се консумират продукти, на чийто етикет е посочено, че съдържа хранителната добавка Е 621 – натриев глутамат. Четете опаковките на храните още в магазина, преди да сте ги платили, съветват специалистите по здравословно хранене. Предназначението на натриевия глутамат е да подсили вкуса. Сега той се добавя дори в най-неочаквани продукти, за да се зариби населението. Бъдете внимателни.
Най-добре е да се използват естествените продукти, на които са разчитали бабите ни, за да направят гозбите вкусни – сол, захар, пипер. И в никакъв случай натриев глутамат!

Бел. ред.: Понеже все повече хора са наясно с натриевия глутамат – една от най-вредните хранителни добавки, която се слага дори в най-неочаквани продукти, сега производителите са подготвили друг йезуитски капан: вместо натриев глутамат, пишат на етикета, че продуктът съдържа„интензификатор на вкуса”. Да благодарим на европейското законодателство, защото все още не са измислили синоним на (Е 621). Е-тата са безброй, но поне този номер е добре да си направим труда и на сън да ни бутнат – да го знаем.

Заместители на захарта

Макар много от заместителите на захарта да не съдържат калории и да са много икономични, не бива безогледно да им се доверяваме. Оказва се, че усетил сладкия вкус, нашият хранопровод си „мисли”, че сега ще получи порция въглехидрати. Но те не идват. След такава „лъжа”  всички въглехидрати, които попадат в организма в течение на 24 часа след такова „послание” , предизвикват силно чувство на глад. Поради това не бива да се приемат НИКАКВИ заместители на захарта!

Трансмазнини

В никакъв случай не бива да се консумира 72,5 % масло. Това е трасмазнина – разбито растително масло с ниско качество.

Няма масло с процент по-нисък от 82,5 на сто. Ако не намерите такова, по-добре яжте растително масло – по-добре две лъжички от него, отколкото цял пакет и повече трансмазнини.

Риба в пластмасова опаковка

Безсолната риба се съхранява само в растителна мазнина. Ако е без масло, значи в нея има добавен метенамин. Безсолен червен хайвер – принципът и при него е същия като при рибата. Червеният хайвер е с малка трайност. Само замразен или силно осолен може да се запази по-дълго. Ако се продава слабо осолен в него или има метенамин, или лимонена киселина. Може да е добавено и нещо друго, но на накрая винаги се получава формалдехид.

ГМО – генетично модифицирани продукти

Във фъстъците са имплантирани гени от петуния – изключително отровно вещество. И насекомите не ядат фъстъци. Генно модифициран е зеленият грах, консервираната царевица, вносните картофи, какаото.

Царевични пръчици и мюсли със захар

Ако си купувате царевично мюсли или пръчици, те не бива да са сладки, тъй като за производството им не се използва захар. Захарта при 140 градуса изгаря. Поради тази причина се използват заместители на захарта, и по-конкретно – цикламат E952.

Овесена каша и зърнени продукти с аромати и оцветители, напомнящи на естествените

Това са химически вещества с аромат и привкус на круши, ягоди, банани и т.н. Нищо натурално няма в тях.

Близалки

Сега се използва толкова силна химическа есенция, че ако оставите леко навлажнен бонбон върху покривката, той ще я пробие. Унищожава дори пластмасата. Представете какво се случва на стомаха ви от такава „храна”.

Мармeлад

Сегашният няма нищо общо с някогашния на бабите ни, с който са израснали по-старите поколения. Това е просто едно от чудесата на химическата промишленост. Изключително опасно за здравето. Подобно е положението и при индустриално произведените конфитюри. В тях се слагат мощни антиокислители. При домашни условия никога не можете да запазите подобен перфектен външен вид.

Пържени картофки в заведенията за бързо хранене

и готовите в магазините. Сега се използват такива антиокислители, че картофите не почерняват цяла година. Всичко това се отнася за заведенията за бързи храни. Слагат антиокислителите на дюнери, пайове и дори – в салатите.

Варени колбаси

Основният им състав е от генетично модифицирана соя – кренвирши, малотрайни колбаси, пастети и други подобни продукти. В техния състав влиза сланина, висцерална мастна тъкан, свинска кожа, които заемат до 40 на сто от теглото, но ги маскират като месо не без помощта на опасни химически добавки.

 

Шунка

 

За никаква натуралност на този продукт не може да се говори. Вземат миниатюрно парче месо и килограм гел. За една нощ в специална машина гелът заприличва на колбас заедно с парченцата месо, а на сутринта се получава огромно парче месо.  Месото в него е не повече от 5 %. Всичко останало е гел, съставен от каратинин, подобрители на вкуса, на цвета. Розовият цвят в такова „месо”  се получава от подобрителите на цвета, както и с помощта на специални лампи в хладилните витрини. Ако лампите бъдат изключени ще видите, че цветът на тези продукти е зеленикав.

Пушени колбаси

Никой не ги опушва както едно време. Използва се „течен дим”, в който се съдържа формалдехид.

Млечни продукти с дълъг срок на съхранение – над 2 месеца

Не бива да консумираме нищо млечно, което запазва годността си повече от две седмици. А така наречената асептичната опаковка – това е опаковка с антибиотици.

Майонеза в пластмасова опаковка

Оцетът в майонезата, макар че той не бива да е там, разяжда стените на пластмасовите опаковки, освобождавайки канцерогени. В пластмасови опаковки могат да се съхраняват само неутрални продукти.

Дини

Дините ги торят с такива вещества, че те са кандидати за първото място по опасност от натравяне.

Грозде, което не гние

 

Гроздето го нападат гъбички още на корена. Поради това ако се запазва повече от пет денонощия бъдете сигурни, че е обработено с хлороформ и други сериозни антиокислители.

Пиперки извън сезона им

Те са гарантирано ГМО.  Не бива да се консумира от хора, страдащи от възпалителни процеси на стомашно-чревният тракт, исхемична болест на сърцето, хемороиди, безсъние, психични разстройства, епилепсия, болести на бъбреците и сърцето.  Пиперът влиза в десетката на продуктите, съдържащи най-много азотни торове и пестициди. Дори да изядете само една такава чушка, може да се прояват здравословни проблеми. Затова е добре пипер да се купува само в сезона  му – през лятото, желателно е да не е вносен, а местен.

Ягоди през зимата

Зимните ягоди са абсолютно безполезен продукт. В тях няма нито един витамин. Това не се отнася за онези, които живеят в страни като Израел, например, където сезонът на ягодите е именно през зимата.

Купешки гъби, сушени кайсии, сини сливи, стафиди

Ако видите красиви сушени кайсии или стафиди, подминете ги. Замислете се какво е направено, за да се съхрани  кайсията такава, сякаш наскоро е откъсната от дървото. Естествените сушени кайсии трябва да са грозни и набръчкани.

Сладоледи

На практика сега не може да се намери сладолед, приготвен от мляко. Ако намерите някъде истински млечен сладолед, смело си го хапнете.  Така наречените плодови сладоледи са чиста есенция – нищо натурално няма в тях.

Опаковани кексчета и рула

Те не се развалят, не изсъхват, не си развалят външния вид – с тях въобще нищо такова не се случва. Ще стоят цял месец и ще си бъдат все същите.

Шоколадови бонбони

90 на сто от шоколада не е шоколад – това са оцветители и заместители. Това е гигантско количество калории в съчетание с химически добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори. Съчетани с голямо количество захар и различни химически добавки осигуряват висока калоричност и пристрастяване – иска ти се да ги ядеш отново и отново.

Продължение на този списък



Тагове:   храна,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459179
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930