Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2013 18:21 - Конспирацията: Одобрен е имплант за контрол на мозъка (видео)
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 1115 Коментари: 0 Гласове:
-1



В Съединените щати е одобрен за клинично използване имплант, управляващ електрическата активност на мозъка. Засега тези импланти ще се използват за лечение на нервни заболявания, но в бъдеще тези устройства могат да бъдат използвани много по-широко.

През последните години електроди,  поставени в мозъка, са използвани като експериментално лечение на патологично треперене на крайниците при болестта на Паркинсон , както и в невроинтерфейси, които помагат на парализирани хора да контролират роботизирани манипулатори.

Новият имплант, одобрен от Комисията за контрол на лекарствата и хранителните вещества (FDA), е предназначен за пациенти, страдащи от епилептични припадъци. Това е първия имплант, който е в състояние да  анализира активността на мозъка и, в случай на откриване на аномалия, и да я коригира с насочване на  електрически импулси .

Епилепсията се причинява от хаотична електрическа активност на мозъка, което води до временна загуба на съзнание и пристъп на мускулни спазми, продължаващи 1-2 минути.

Имплантът NeuroPace, автоматично контролиращ електрическата активност на конкретна мозъчна област, все още е с  доста голям размер и неговото използване е свързано с риск от инфекция.

Невростимулаторът се имплантира   в черепа и се свързва с помощта на електроди с „проблемните (!)“ области на мозъка, които предизвикват гърчове. NeuroPace следи електрическата активност в тези региони и автоматично изпраща неуловими за пациента електрически импулси, „нулиращи“ епилептичните нарушения в модела на електрическата активност на мозъка.

Тази техника, наречена „стимулация на блуждаещия нерв“ е била използвана и преди, но NeuroPace –   е първото имплантируемо устройство, което следи и автоматично се намесва в активността на мозъка.

NeuroPace не може напълно да елиминира епилептичните припадъци, но значително ги облекчава. Изследвания на FDA са показали, че 29% от пациентите са показали намаление на интензитета на гърчовете с 50% след три месеца използване на NeuroPace. След 2 години ползване вече у 55% от потребителите се отбелязва  намаление на тежестта на пристъпите с 50% или повече.

 

Въпреки че невростимулаторът не лекува основното заболяване, но облекчаването на симптомите е много важно за подобряване качеството на живот при много нервни разстройства. По-специално -  от епилепсия страдат  65 милиона души по целия свят. За съжаление и  до сега за това заболяване  се знае малко, обикновено се диагностицира „епилепсия“  ако дадено лице има два или повече пристъпи на година.

Въпреки това , първоначалната причина на заболяването обикновено остава неясна. Понякога на пациенти с епилепсия помага промяната на начина на хранене или лекарствена терапия. Ако нищо не помага, а пристъпите стават все по тежи и по- чести, се прави доста опасна операция за неутрализиране на „проблемната“ част от мозъка. Но понякога тази област  се намира в част  на мозъка, която е важна за нормален живот. В такива случаи  трябва да помогне имплантът NeuroPace.

В бъдеще  тези импланти могат да се използват не само за лечение на епилепсия, а , например, за (...)


И ощe: http://30dumi.eu/2013/12/odobren-e-implant-za-kontrol-na-mozaka-video/#ixzz2mKpry4U0


Тагове:   контрол,   чип,   мозък,   имплант,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 457571
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031