Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2015 12:40 - Понятието „демокрация“ е най-голямата манипулация на кукловодите
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 2217 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изобретяването на понятието „демокрация“ е най-голямата историческа мистификация.  Основната задача, която решава  неотменимото зомбиране на масовото съзнание с такива понятия като демократични ценности – е изместването от съзнанието на хората на такива понятия като социална справедливост, и ефективността на работата на управляващата класа.

И на хората през цялото време се натрапва  идеята, че има зряла демокрация и незряла демокрация, истинска  и неистинска. Основното нещо е – да бъдат отвлечени от разбирането, че демокрацията е изкуствено измислена концепция, която не съществува в природата на човешкото общество, тъй като механизмът за прилагане на демокрацията, т.е. властта на народа, т.е. на всички членове на обществото едновременно, е  технологично невъзможно.

Човекът е  социално същество.  Наричат го още и  „социално животно“. Само в стадото предците на човека са  могли да издържат на силите на природата, на други хищници, за да оцелеят и да се развиват.

Обединението в стадо (клан, племе) давало сила на  хората чрез:

а) увеличаване  броя на бойните или работни  единици, действащи едновременно;
б) разделение на труда, което довело до увеличаване на уменията в резултат на специализация.

Разделението на труда предизвиква  необходимостта да се координират действията на хората, които изпълняват различни функции, за да могат резултатите от различни дейности на различни членове на общността да имат  един единствен очакван резултат за всички (общо благо). Така се повяват ръководните длъжности – принуда към  съгласуваност на различните членове на общността.

За да бъде ефективно управлението, субектът  на управлението (лидер, владетел, и т.н.) следва да има власт (способността и възможността да наложи волята си). За да може общността да  процъфтява, управлението трябва да бъде ефективно и справедливо, а за целта „мениджърът“ трябва да бъде компетентен и да отговаря на етичните концепции на управляваната общност.

По този начин от казаното следва, че властовата функция – това е функция на специалист, а  на като на  всички членове на общността, т.е. хората. Да, добрият „мениджър“  трябва да вземе предвид становището на обектите на управление (обратна връзка), за да действа в техен интерес. Също така подчиненият действа по убеждение     многократно по-ефективно, отколкото  действащият под  принуда.

Манипулаторите може да твърдят, че същността на демокрацията е не в това всички хора по едно и също време да изпълняват властови функции, а в това,  че тя дава мандат да се изпълняват тези функции на  избраните от тях представители, които вече в интерес на избирателите управляват обществото.

Но това повдига няколко възражения. За да се изрази тази воля, е необходимо тя да се осъзнае. За да се реализира нещо, трябва да има за това  точна и пълна информация. Оказва се, че, който контролира информацията, той решава, какво хората избират демократично.

 

А има и болшинство,  което не ходи до урните, защото вярва, че демокрацията е химера, която са измислили финансовите олигарси, за  да продължат да са  най-главните в този живот.

Т.е. получават се три фактора, които говорят, че не всички членове на общността (дори не и болшинството)  дават на управляващите  мандат за власт:

1. Този, който контролира медиите, образователните институции и формира представата на избирателите за това какво е добро и какво е лошо.
2. По-голямата част от избирателите въобще не  участват в изборите (или по своя воля, или организаторите им създават пречки).
3. Организаторите на изборите  винаги имат възможност  „правилно“ да решат изборите.

Тези фактори показват, че манипулаторите, идващи на власт, или  запазващи я, изключват по-голямата част от членовете на общността от списъците, които вземат решения за това, кой  трябва да бъде на власт, но има и по-дълбоки причини за технологичната невъзможност за съществуването на реална власт на народа.

Големият американски психолог Ейбрахам Маслоу в своята „Мотивация и личност“, пише:

„Мащабните експерименти са установили, че хората, които сами взимат  решения варират от 5 до 30% от населението.“

И  пак там: „Много хора не вземат  свои собствени решения, а  разчитат на мнението на другите, рекламодателите, търговците, родителите и журналистите. Те са по-скоро марионетки,  отколкото  независими, отговорни възрастни хора. “

Американският психолог РобъртЧалдини в неговата „Психология на влияние“ дава следните цифри:


Тагове:   демокрация,


Гласувай:
5



1. minevv - da
19.01.2015 13:32
da
цитирай
2. lightsaber123 - То тези "кукловоди"
19.01.2015 13:36
Трябвало да ги е имало още по времето на древна Елада :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 457513
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031